Categorieën
Kunst

Banksy’s eerbetoon aan de zorgsector verkocht voor recordbedrag

Wie Banksy zegt, denkt aan muurschilderingen en mediastunts. Zijn recentste werk ‘Game Changer’ is onlangs verkocht voor bijna 17 miljoen pond. De opbrengst schenkt hij integraal weg aan het goede doel.

‘Game Changer’ is gamechanger voor veilinghuis Christie’s

Op het kunstwerk ‘Game Changer’ zien we een jongetje dat zijn oude superhelden, zoals Batman en Spiderman aan de kant laat liggen om met een verpleegsterpop te spelen. Het werk is een ode aan alle helden van de zorg die nu al meer dan een jaar tot het uiterste gaan om covidpatiënten te verzorgen.

De opbrengst van de veiling, 16,758,000 pond om precies te zijn, gaat naar de zorgsector en goede doelen binnen het Verenigd Koninkrijk. Ze krijgen dus veel meer dan oorspronkelijk geschat: dat bedrag lag maar tussen de 2,5 miljoen tot 3,5 miljoen pond.

The Masked Painter

De kunstenaar houdt zijn identiteit angstvallig verborgen, slechts een handvol mensen weten wie Banksy echt is. De rapper Stormzy is daar één van. Speciaal voor zijn optreden in Glastonbury kreeg hij een gepersonaliseerde kogelvrij vest cadeau.

Banksy speelt graag in op de actualiteit en is niet vies van controverse. Zo heeft hij meerdere werken over de vluchtelingcrisis gemaakt en een jacht getransformeerd tot een reddingsboot. Na de verkoop van ‘Girl with a Balloon‘ voor meer dan een miljoen pond, versnipperde hij het werk met een ingebouwde papierversnipperaar in de kader.

De kunstenaar maakt niet enkel schilderijen, maar ook street art. Zijn graffiti kan je over heel Europa, maar ook in de VS en Palestina vinden. Onlangs heeft hij een behind-the-scenesvideo gepost van een van zijn nachtelijke avonturen, waarop hij de muur van een gevangenis beschildert. Volledig anoniem uiteraard.

Behind-the-scenes bij Banksy en Bob Ross

2 reacties op “Banksy’s eerbetoon aan de zorgsector verkocht voor recordbedrag”

Plaats een reactie